maj 20, 2024

Klimatkommunister styr EU, enligt politiker: ”Vill beslagta privat egendom och jordbruksmark”

Det är i princip kommunister som tagit över EU. Det menar den kroatiske Europaparlamentarikern Mislav Kolakušić i ett tal Europaparlamentet. De inför klimatlagar med fina namn som egentligen är kommunism, anser han.

EU-kommissionen lade förra året fram ett förslag till en ny förordning om påstådd restaurering av natur inom Europeiska unionen.

”Förordningen kopplar till och ska fungera i synergi med andra policyer inom den gröna given bland annat i EU:s strategier för biologisk mångfald och klimatanpassning. Förslaget innehåller ett flertal bindande mål och skyldigheter för medlemsstaterna rörande restaurering av olika typer av ekosystem”, kan man läsa på den svenska regeringens hemsida.

Men enligt den kroatiske Europaparlamentarikern Mislav Kolakušić är detta inget annat än kommunism, kommunism under annat namn.

”Klimatkrisen” påstås ofta av kritiker vara en sorts förtäckt kommunism.

– Lagen om återställande av naturen. Vad trevligt det låter. Vem skulle inte hålla med om det? Men den verkliga sanningen är att detta bara är ytterligare en enorm idioti som vi sett i denna kammare otaliga gånger, säger Mislav Kolakušić i Europaparlamentet.

– Det enda verkliga målet med denna lag är konfiskering av privat egendom och konfiskering av jordbruksmark från bönder, med det yttersta målet att göra organisk mat otillgänglig för medborgarna. Man vill förhindra att den vanliga medborgaren kan äta normal mat.

– Det är vad lagen är. Det skulle vara bättre att kalla det lagen om otillgänglighet av livsmedel för EU-medborgare. Förr fanns det åtminstone en viss värdighet i kommunismen, lagarna om konfiskering av privat egendom kallades konfiskationslagar. Nu kallar man dem lagen om återställandet av planeten jorden, om återställandet av naturen. Tja, det är nonsens och idioti.

”Istället för ’Tillbaka till framtiden’ fick vi ”Tillbaka till kommunismen”, skriver han på Twitter.

Även den svenska regeringen verkar ha sett risker med detta, då man på sin hemsida i augusti förra året påpekade, gällande förordningen, att ”arbetet behöver förankras med markägare och respektera deras förutsättningar samt ägande- och brukanderätten”.

Anybody with any sense should ask questions:

How can a Climate Change become so suddenly deadly just after a Covid attack has gone.

Anyone allowed to question this? NO …. https://t.co/xBjJpiTTLf

— Jd (@JdeJ555) July 22, 2023

Lämna ett svar

Generated by Feedzy