maj 11, 2024

FOI och Säpo anmäls för åsiktsregistrering efter rapport – ”En politisk polis”

Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) och Säpo JK-anmäls nu för åsiktsregistrering efter sin oseriösa och hårt kritiserade rapport ”Rutten demokrati” som attackerar fria medier.
– Jag anser att den här rapporten och att myndidgeterna bakom den har begått ett övertramp och att det handlar om åsiktsregistrering, säger Urban Månsson, ledamot på Yttrandefrihetsombudsmannen, till Swebbtv Nyheter.

Det är Yttrandefrihetsombudsmannen som nu anmält Totalförsvarets forskningsinstitut och Säkerhetspolisen till Justitiekanslern för åsiktsregistrering. Detta med anledning av FOI-rapporten ”Rutten demokrati – Konspirationspropaganda, rasism och våld”, som gjorts på uppdrag av Säpo och som listar Swebbtv som Sveriges främsta regimavslöjare.

– Skriften är full av hat och hot mot de fria medierna, har Swebbtvs vd Mikael Willgert sagt till Swebbtv Nyheter.

”Nu har en JK-anmälan gjorts vilken riktar sig mot FOI och Säpo och avser i första hand befarad åsiktsregistrering men också om rapportens författare kan sägas bedriva myndighetsaktivism”, skriver man på yttrandefrihet.nu.

– Jag anser att den här rapporten och att myndidgeterna bakom den har begått ett övertramp och att det handlar om åsiktsregistrering, säger Urban Månsson, ledamot på Yttrandefrihetsombudsmannen, till Swebbtv Nyheter.

– Det vill jag helt enkelt att Justitiekanslern prövar.

Men rapporten är, trots sitt bisarra innehåll, kanske inte helt förvånande. Den ingår i ett större oroväckande mönster i samhället.

– Man kan se det som ett steg i den samhällsutveckling vi har idag som går mot ett allt mer totalitärt tänkande från statens sida, säger Månsson.

Han kallar rapporten för ”fullständigt hårresande” och ensidig.

– Man pratar om ett landskap i rapporten där man klumpar samman allt som är kritik mot regimen. Man klumpar ihop allt från nazister till libertarianer och kallar det här för extremism och fientlighet mot det liberaldemokratiska systemet.

Varför talar rapporten om ”liberaldemokrati”? Vad är det för något?

Det är den föreställning som makthavarna befinner sig i. Rapporten skapar nya begrepp eller befäster den typen av begrepp, enligt Månsson.

– Säpo är ju tidigare fällda för åsiktsregistrering, säger han till Swebbtv Nyheter.

Och när en myndighet som Säpo ”ägnar sig åt vanliga människors åsikter” liknar det ”mer och mer en politisk polis”, påpekar Urban Månsson.

Om Säpo åker dit för åsiktsregistrering skulle det alltså inte vara första gången. 2006 fälldes man av Europadomstolen som fastslog att Sverige ”brutit mot de mänskliga rättigheterna genom åsiktsregistrering”, rapporterade stockholmsfria.se då.

1998 konstaterade Säkerhetstjänstkommissionen att det förekommit omfattande olaglig åsiktsregistrering inom Säpo ända fram till det året. ”Politisk åsiktsregistrering förbjöds enligt svensk grundlag redan 1969… För att komma undan förbudet gjorde Säpo åtskillnad mellan det centrala registret och vad som kallades arbetsanteckningar”, skrev DN då.

Swebbtvs senaste nyhetssändning:

Medverkar idag på SwebbTV med anledning av den tendentiösa FOI-rapporten, beställd av Säpo, och att dessa nu JK-anmälts.

Inslaget ca 7 minuter in i nyhetssändningen.https://t.co/H7pF39YGhs

— Urban Skriftställare (@UrbanSkrift) June 28, 2023

https://t.co/xu2VTA6T1S

— Urban Skriftställare (@UrbanSkrift) June 27, 2023

Etikprövningsmyndigheten gav FOI grönt ljus för insamling och kartläggning av politiska åsikter. Uppdraget kom från Säpo.

Åsiktsregistrering strider mot grundlagen.#svpol https://t.co/peMdydnl2s

— Urban Skriftställare (@UrbanSkrift) June 28, 2023

Läs hela artikeln här:https://t.co/peMdydnl2s

— Urban Skriftställare (@UrbanSkrift) June 28, 2023

Hänger du med nu i vad som händer avseende JK-anmälan mot FOI och Säpo? Det bör du göra!

Det är också hög tid att bli medlem i Yttrandefrihetsombudsmannen, en ideell organisation som värnar grundlagsskyddade friheter. https://t.co/dFs8YA9QvW

— Urban Skriftställare (@UrbanSkrift) June 27, 2023

https://t.co/6WU4nt9WUO

— Urban Skriftställare (@UrbanSkrift) June 27, 2023

Hur ska vi någonsin mer kunna känna förtroende för @SAPOsverige ”Denna rapport, som noggrant studerat medborgarnas åsikter och diskussioner och deras samtal och interaktioner skulle lika gärna ha tillkommit i 30 talets Tyskland!” https://t.co/Lsj0KVp3fl

— Ulrika (@ulrika_wedin) June 27, 2023

Det är väldigt talande att Säkerhetspolisen och Försvarsmakten släpper en sådan här kartläggning av oliktänkande utan att någon reagerar.
Detta är troligen bara början. Tror vi kan räkna med mer regelrätt repression och förföljelse, ju mer Systemet inte bär sig.

— Fredric Morenius (@FredricMorenius) June 27, 2023

Nu är FOI och Säpo anmälda till Justitiekanslern, JK, för åsiktsregistrering. Detta med anledning av rapporten ”Rutten demokrati – konspirationspropaganda, rasism och våld”. Jag tar även upp i min anmälan den myndighetsaktivism som rapporten utgör.

— Urban Skriftställare (@UrbanSkrift) June 26, 2023

Lämna ett svar

Generated by Feedzy