maj 20, 2024

Invandrarungdom döms för hot mot SD-ordförande

En 18-årig man med libanesisk bakgrund döms till ungdomsvård för att ha hotat och ofredat Sverigedemokraternas ordförande i Dalarna, Rasmus Giertz. SD-politikern filmade själv hur den unge mannen och en kamrat förföljde honom och började skrika ut grova förolämpningar och hotelser.

– De skrek att jag skulle stanna och följde efter mig. De skrek ut en massa hot och förolämpningar. När jag kom hem till min bostad så kunde jag se genom fönstret att de fortfarande stod kvar där utanför och fortsatte att skrika förolämpningar och hot, berättade Giertz efter händelserna i september.

I Giertz filmklipp som också publicerades på Sverigedemokraternas nyhetskanal Riks kan man se hur en mycket upprörd invandrarungdom, Elias Semaan, uppträder extremt aggressivt och bland annat kallar SD-politikern för våldtäktsman, hotar att ”skicka grabbarna” och gör andra grovt vulgära utspel.

Förutom ungdomsvården döms han nu också att betala skadestånd på 15 000 kronor till Giertz. Han hävdar själv att han på grund av berusning inte minns händelserna särskilt väl.

– Det här sätter verkligen fingret på vad som är så fel i Sverige idag. Det här är inte en enskild isolerad händelse utan en konsekvens av den invandringspolitik vi haft i Sverige. Liknande händelser kommer bli allt mer förekommande om vi inte får till en förändring efter valet den 11 september, kommenterade SD-politikern kort efter att han blivit utsatt för hoten.

Noterbart är att den dömde Elias Semaan i polisförhör beklagat sig över att hans hotelser och förolämpningar filmats av Giertz och hävdat att detta lett till att den unge invandraren själv blivit ”hotad”.

I december 2022 ska Rasmus Giertz på nytt ha blivit utsatt för brott – denna gång en misshandel i Borlänge. Han uppger att han blev påhoppad och ”grovt misshandlad” av tre män i samband med en krogrunda – även denna gång på grund av sitt politiska engagemang.

Inlägget Invandrarungdom döms för hot mot SD-ordförande dök först upp på Nya Dagbladet.

Lämna ett svar

Generated by Feedzy