maj 20, 2024

Banken kastar ut Nigel Farage

Den konservative brittiske politikern Nigel Farage låter meddela att hans bank utan närmare förklaring har stängt ner hans bankkonton. Farage menar själv att det handlar om ”politisk förföljelse” och varnar för att om bankerna kan stänga ner hans konton så riskerar alla andra britter också att bli av med sina.

I ett videoklipp som Farage publicerat på Twitter berättar han om hur han varit kund hos samma bankgrupp sedan 1980 – alltså i 43 år, och att han haft sina privata konton hos banken lika länge. Han har också under många års tid haft företagskonton hos banken – men nu är han plötsligt inte välkommen längre.

The establishment are trying to force me out of the UK by closing my bank accounts.

I have been given no explanation or recourse as to why this is happening to me.

This is serious political persecution at the very highest level of our system.

If they can do it to me, they… pic.twitter.com/O4xQ1h79ub

— Nigel Farage (@Nigel_Farage) June 29, 2023

– Jag fick ett telefonsamtal för ett par månader sedan, med beskedet ’vi avslutar dina konton’, jag frågade varför men ingen anledning gavs. Jag fick höra att ett brev skulle komma, som skulle förklara allt. Brevet kom och sa helt enkelt att vi avslutar dina konton, vi vill avsluta allt vid ett datum, vilket är ungefär nu. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra av det hela. Jag klagade. Jag mejlade ordföranden, en lakej ringde mig och sa att det var ett kommersiellt beslut, vilket jag måste säga att jag inte tror på för ett enda ögonblick.

– Så jag tänkte, ja, där har vi det, jag måste gå och hitta en annan bank. Jag har varit hos sex, nej sju banker faktiskt. Frågat dem alla, kan jag ha ett privatkonto och ett företagskonto? Och svaret har alltid blivit nej, fortsätter han.

Den konservative politikern som ännu inte avslöjat vilken bank det handlar om tror att bannlysningen är en ”bestraffning” för hans engagemang för att Storbritannien skulle lämna EU. Av politiska motståndare har han tidigare också anklagats för att ha tagit emot pengar av Ryssland – något han själv avfärdat som lögner.

Fenomenet att bankerna utan motivering stänger ner kunders konton och tar bort deras banktjänster är inget unikt för Storbritannien. Nya Dagbladet har skrivit ett stort antal artiklar på temat och kunnat påvisa att detta sker systematiskt även i Sverige.

Inlägget Banken kastar ut Nigel Farage dök först upp på Nya Dagbladet.

Lämna ett svar

Generated by Feedzy